Man ir bezgalīga mīlestība pret tāfeļpapīru (Depo 1.69€ metrā un ar +/- pusmetru vajadzētu pietikt visām alfabētam). Izmantoju viņu ļoti daudzās aktivitātēs, un, beidzot saņēmos arī projektam Tāfeļburti. Bailes no darba apjoma bija lielas, tāpēc visu laiku šo atliku, tomēr – nebija tik traki! Viena saspringtāka diena un viss, bet par visu pēc kārtas.


Būs nepieciešams:

  • Tāfeļpapīrs;
  • Rakstīto burtu šabloni;
  • Koka vai preskartona pamatne;
  • Zīmulis;
  • Šķēres;
  • Smalkais marķieris.

Burtu šablonus pārzīmē spoguļveidā uz tāfeļpapīra – tad tos izgriež. Es vēl kādu dienu vai divas izgrieztos burtus ielieku starp grāmatām nospiest – jo tāfeļpapīrs ir sarullēts rullī, bet taisnus burtus ir vieglāk pielīmēt. Pēc šī posma burtus salīmē alfabēta secībā uz izvēlētās pamatnes. Visbeidzot ar bultiņām uz pamatnes uzvelk burtu vilkšanas virzienu – to var paskatīties arī VISC mājaslapā.

Ar šādiem tāfeļburtiem var veikt ļoti daudz aktivitātes, bez acīmredzamās rakstīšanas ar krītiņu, rakstīšanai var izmantot arī – krīta marķieri (tādi atrodami Pepco veikalā un Kunst&Hobi veikaliņā arī esmu manījusi tādus, tikai biezākas konsistences), krīta krāsu (saberztu krītiņu ar ūdeni – šādu krāsu krāso ar otiņu), un vēl rakstīt burtus var arī dzēšot krīta līniju ar slapju otiņu.

Vēl viens veids, kā šo tāfelīti izmantot ir – sameklēt mājās priekšmetus, kuri sākas ar attiecīgo skaņu. Piemēram, skaņai “b” bērns atrod bumbieri, bumbu vai kādu citu priekšmetu. Skaņu medībās var piedalīties visi – mūsu mājās parasti visi iekrīt lielā azartā – tiek stieptas šalles, cepures, zeķes, karotes un dakšiņas uz tāfeles un apspriests, kā lai “niķi” uzliek uz “n” burta.

Svarīgi atzīmēt – saucot burtu nesakiet “em” / ”bē” – tā vietā sakiet “m”, “b”, utt.

Burtus var arī izrotāt – izlikt ar pogām, zīlēm, ziediņiem, makaroniem, lego klucīšiem.

Iespēju un izmantošanas veidu šim materiālam ir daudz – pamēģiniet izveidot arī jūs šādus tāfeļburtus!

Komentēt